Huurwaarborg

Verhuren onder de Leegstandwet met toestemming van alle geldverstrekkers en met zekerheid dat de huur voldaan wordt.

U spreekt vast wel eens mensen die wel een nieuw huis willen kopen maar dit niet aandurven omdat ze bang zijn voor dubbele lasten als ze hun huidige woning niet snel genoeg verkopen. Wacht u dan af tot ze zelf een oplossing hebben gevonden en dan hopelijk hun hypotheek door u laten regelen?

Of biedt u deze mensen een oplossing zodat ze toch kunnen kopen? Grote kans dat ze hun hypotheek dan ook door u laten regelen. Voor die mensen die opzien tegen dubbele lasten of misschien al met dubbele lasten zitten, is verhuren onder de Leegstandwet de oplossing.

Huren onder de Leegstandwet via Overbruggingsverhuur.nl

Overbruggingsverhuur.nl is een innovatieve organisatie die tijdelijke verhuur onder de Leegstandwet faciliteert.  De organisatie brengt verhuurders met huurders in contact, helpt met bepalen van de huurprijs, het opstellen van de huurovereenkomst en met het aanvragen van de juiste vergunning bij de gemeente. Bovendien heeft Overbruggingsverhuur.nl toestemming van alle geldverstrekkers om op deze manier tijdelijk te verhuren.

Meer informatie over Overbrugginsverhuur.nl

De huurwaarborg

Het enige mogelijke risico bij tijdelijk verhuur is dat, ondanks zorgvuldige screening van de huurders door Overbruggingsverhuur.nl, de huurder de huur niet altijd voldoet. Hier biedt de huurwaarborg uitkomst.  Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst tekenen huurder en verhuurder ook de huurwaarborgovereenkomst.

Voor een bedrag vanaf €6,- per maand is de verhuurder er zeker van dat hij gedurende de huurperiode altijd de maandelijkse huur ontvangt. Wanneer de huurder de huur niet voldoet, spreekt de verhuurder de huurwaarborg aan om de niet ontvangen huur uit te betalen. Nationale Waarborg heeft vervolgens een vordering op de huurder voor het uitgekeerde bedrag.

Tarief huurwaarborg

Rekenvoorbeeld: De kale huur is €850,- per maand en u kiest voor een eenmalige betaling. U heeft dan een huurwaarborg voor 5 jaar, oftewel 60 maanden. De kosten per maand bedragen dan dus €360,- gedeeld door 60 maanden is €6,- per maand.

 

Meer informatie

U vindt meer informatie in onderstaande documenten en op de webpagina over de huurwaarborg.

 

Flyer tussenpersoon

Flyer consument (deze kunt u aan uw klanten overhandigen)

Voorwaarden verhuurder

Voorwaarden huurder