Startersbankgarantie

De speciaal voor starters ontwikkelde startersbankgarantie heeft alle kenmerken van de basis bankgarantie in combinatie met een sterk gereduceerd tarief. Nationale Waarborg stelt de startersbankgarantie zodra er een renteaanbod van de geldverstrekker is, dus ver voor er finaal akkoord is. Welke stukken u verder in uw dossier dient te hebben, leest u in de Verklaring Tussenpersoon. De startersbankgarantie wordt enkel in combinatie met een SVn Starterslening verstrekt en is geldig tot een maand na de opgegeven passeerdatum met een maximum van 13 maanden. Nationale Waarborg geeft geen bankgaranties af met garantiebedragen hoger dan 10% van de koopsom

De kosten van de startersbankgarantie bedragen standaard €200,- tot een garantiebedrag van €100.000,-. U kunt boven op de berekende garantiekosten een administratievergoeding van 0%, 0,1% of 0,2% van het garantiebedrag berekenen.

Het verlengen (enkel mogelijk binnen de maximale geldigheid van 13 maanden) en wijzigen van de startersbankgarantie zijn kosteloos.

U vraagt de startersbankgarantie digitaal aan of u downloadt het formulier. Met uw aanvraag dient altijd een kopie toekenningsbewijs van de SVn Starterslening meegestuurd te worden. 

Uw garantie opdracht wordt altijd binnen één werkdag behandeld. Wanneer de startersbankgarantie gesteld is, ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging.

Garantieopdracht bestaande bouw Starter